fbpx
Air FranceAir France-KLMCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Air France biedt vrijwillige vertrekregeling aan 8300 medewerkers’

Air France maakt plannen voor een vrijwillige vertrekregeling voor 17 procent van het personeelsbestand, zo’n 8300 personen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bonnen.

Air France

Onder die 8300 personen zouden 300 piloten zitten, 2000 cabinemedewerkers en 6000 grondmedewerkers. Zo hoopt Air France geld te besparen nu er veel vliegtuigen aan de grond staan als gevolg van de coronacrisis. In de komende weken zou het definitieve plan bekendgemaakt worden.

KLM

KLM biedt sinds 1 juni een vrijwillige vertrekregeling aan al het personeel. Hiermee wil de maatschappij gedwongen ontslagen voorkomen of beperken. De verwachting van KLM is namelijk dat de weg naar herstel lang zal zijn en dat er langdurig minder werk beschikbaar is.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button