fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

D66 en ChristenUnie willen minimumprijs vliegtickets

D66 en ChristenUnie willen dat er een minimumprijs voor vliegtickets komt. Deze prijs zou rond de 35 euro moeten liggen.

Trein

De partijen willen voorkomen dat maatschappijen na de coronacrisis de prijzen enorm omlaag gooien. D66 Kamerlid Jan Paternotte zegt dat de trein zo een eerlijke kans krijgt. Eerder pleitte GroenLinks ook al voor een minimumprijs.

Oostenrijk

Onlangs voerde Oostenrijk al een minimumprijs in van 40 euro, als voorwaarde voor de staatssteun aan Austrian Airlines. “In een recessie worden vliegtickets vaak onder de kostprijs gedumpt om zo ruimte op vliegvelden te ‘hamsteren’. Oostenrijk wil een minimumprijs. Laat Nederland gaan helpen”, aldus Paternotte.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button