fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Latam schort activiteiten in Argentinië op

Latam Airlines Argentina short alle vluchten op voor onbepaalde tijd. Dit geldt voor zowel de passagiers- als vrachtvluchten. De maatschappij voelt zich genoodzaakt voor deze stap vanwege de pandemie en vanwege ‘de moeilijkheid om structurele overeenkomsten te sluiten met de organisaties van de lokale industrie’.

Post-pandemie

Daarom is het volgens Latam niet meer mogelijk om een levensvatbaar en duurzaam project te behouden na verloop van tijd. “Het is ongelukkig maar onvermijdelijk nieuws. Latam moet zich concentreren op het transformeren van de groep om zich aan te passen aan de post-Covid-19-luchtvaart”, aldus Roberto Alvo, CEO van Latam Airlines Group.

Argentinië

“Argentinië is altijd een fundamenteel land geweest en zal dat ook blijven. De andere dochterondernemingen van de Latam-groep zullen passagiers uit dat land blijven verbinden met Latijns-Amerika en de wereld”, voegt Alvo toe.

Vluchten

De maatschappij stopt met vliegen van en naar 12 binnenlandse bestemmingen. De vier internationale bestemmingen van de dochteronderneming naar de VS, Brazilië, Chili en Peru, zullen worden overgenomen door andere maatschappijen in de groep. De internationale vrachtroutes zullen ook door zustermaatschappijen worden overgenomen. Latam Airlines Argentina is de enige tak van Latam Airlines Group die alle vluchten opschort.

Latam

In mei vroeg Latam Airlines Group uitstel van betaling aan met faillissementsbescherming. Met het reorganisatieproces wil Latam plannen maken om schuldeisers terug te betalen en om nieuwe financiering binnen te halen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button