AirbusAirlinesBoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Qatar Airways stelt leveringen Boeing en Airbus met 8 tot 10 jaar uit’

Qatar Airways stelt de leveringen van Boeing- en Airbus-vliegtuigen uit met acht tot tien jaar. Dat zegt CEO Akbar Al-Baker in een interview met Sky News.

Orders

De maatschappij heeft in totaal meer dan 200 orders open staan, waaronder 50 A321neo’s en 60 B777X’s. Toestellen die de komende twee à drie jaar geleverd zouden worden, worden zo lang mogelijk uitgesteld. De topman wil de vliegtuigen pas over acht tot tien jaar in ontvangst nemen.

Relatie

Al-Baker waarschuwt de vliegtuigbouwer dat als ze niet meegaan in de voorwaarden van Qatar Airways, dat dan de lange zakenrelatie met de bouwers kritisch wordt bekeken. Maar mocht het vliegverkeer weer toenemen, dan zullen de vliegtuigleveringen mogelijk alsnog naar voren worden gehaald.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close