fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsRotterdam The HagueTransavia

Rotterdam The Hague Airport start weer op | Foto’s

Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport komt weer gestaag op gang. Vanaf donderdag startte Transavia weer vluchten vanaf de luchthaven. Malaga, Alicante, Ibiza, Girona, Faro en Split zijn de eerste bestemmingen die in het schema van Transavia vanaf Rotterdam zijn opgenomen.

©Koen Laureij/Rotterdam The Hague Airport

Eerste vlucht

De eerste vlucht van Transavia vanaf Rotterdam zette koers naar Faro, om 7.50 uur ‘s ochtends. Naast passagiers en crew is ook COO Petra de Ruiter mee aan boord gegaan. “Ik vind het belangrijk om onze crew weer welkom terug te heten en zelf te zien en ervaren hoe deze aangepaste manier van reizen wordt gevoeld en beleefd. Niet alleen door onze crew maar natuurlijk ook door onze passagiers. We zijn blij dat we zijn opgestart en ook vanuit de regio reizen naar mooie bestemmingen weer mogelijk maken”, aldus De Ruiter.

©Koen Laureij/Rotterdam The Hague Airport

Beperkt open

Vanaf maart waren er steeds minder vluchten op de luchthaven vanwege de pandemie. Veel maatschappijen besloten hun vliegtuigen aan de grond te houden. Rotterdam bleef daarom alleen open voor repatriëring, maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer.

©Koen Laureij/Rotterdam The Hague Airport

Maatregelen

Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen genomen op de luchthaven. Zo zijn mondkapjes verplicht en er moet een ingevulde gezondheidsverklaring worden getoond voordat passagiers de terminal ingaan. Ook Transavia neemt verschillende maatregelen, zoals extra reiniging van de vliegtuigen en het verminderen van onderling contact. Ook bij de maatschappij is het dragen van een mondkapje verplicht.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button