CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

IATA: negatieve invloed coronavirus wordt steeds groter

De International Air Transport Association heeft op basis van eigen onderzoek bekendgemaakt dat de negatieve invloed van het coronavirus op de Europese luchtvaartindustrie blijft toenemen.

Gevolgen

Het coronavirus leidt bij Europese maatschappijen naar verwachting tot een gecombineerd verlies van 21,5 miljard euro. In totaal zouden er 6 tot 7 miljoen luchtvaartgerelateerde banen op het spel staan door de invloed van het virus op de Europese luchtvaartmarkt.

Zomer

De IATA ziet een toename in de hoeveelheid banen die op de tocht staan. Ook wordt er een steeds groter verschil waargenomen in hoeveel passagiers er nu vliegen vergeleken met vorig jaar. Het verschil tussen juni 2019 en juni 2020 is groter dan het verschil tussen april 2019 en april 2020. Wat meespeelt bij het verschil is dat er in de zomermaanden normaliter meer wordt gevlogen dan in het voorjaar. Hierdoor kan het verschil in de hoeveelheid passagiers in de zomer groter zijn dan in het voorjaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close