F-35LiefhebberMilitairNieuwsNL nieuws

Twee nieuwe F-35’s komen volgende maand naar Nederland

Nederland krijgt naar verwachting volgende maand twee nieuwe F-35’s geleverd. Deze maken momenteel testvluchten vanaf Cameri in Italië. Daar bouwde Leonardo de toestellen namens Lockheed Martin.

Problemen

“Het had nogal wat voeten in aarde voordat het mogelijk was de vluchten te maken. Dit vanwege de Italiaanse lockdown. Daardoor waren grenzen gesloten en quarantainemaatregelen van kracht. Dat leverde problemen op voor de vliegers, die uit het Amerikaanse Fort Worth moesten komen”, zegt Defensie.

Corona

Uiteindelijk lukte het op een Covid-19 bestendige wijze. Hiervoor werkten Lockheed, het F-35 Joint Program Office in Amerika en de krijgsmachten van Nederland en Italië samen. Defensie zette onder meer militair transport in. Zodra alle testvluchten succesvol zijn afgerond, worden beide toestellen formeel overgedragen en naar Leeuwarden gevlogen.

Orders

Fabrikant Leonardo bouwt in Cameri 29 van 37 F-35-jachtvliegtuigen voor Nederland. De resterende acht zijn in Amerika gebouwd en zijn daar nog. Ze worden gebruikt voor het opleiden van Nederlandse jachtvliegers. Inmiddels is besloten dat Nederland negen toestellen extra koopt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close