fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Recordaantal commerciële vluchten sinds corona uitbraak

Flightradar24 heeft voor het eerst sinds 24 maart weer meer dan 50.000 commerciële vluchten op een dag waargenomen. De vliegtuig tracker heeft op 18 juni 50.038 commerciële vluchten gevolgd.

Groei

Sinds mid-april is er al een duidelijke toename in het aantal commerciële vluchten zichtbaar. De totale hoeveelheid commerciële vluchten blijft echter nog ruim onder het niveau van vorige jaar. In 2019 werden er op de derde donderdag van juni meer dan 126.000 commerciële vluchten waargenomen.

Wereldwijd

De toename in commerciële vluchten werd als eerste zichtbaar in China. De groei in China is recentelijk echter weer afgezwakt. In Europa en de Verenigde Staten worden nu wel steeds meer vluchten uitgevoerd aangezien veel maatschappijen weer routes hervatten voor het zomerseizoen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button