fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Tientallen honden omgekomen tijdens vlucht Ukraine International

Tijdens een vlucht van Ukraine International airlines zijn afgelopen week 38 honden om het leven gekomen. Een aantal andere honden die aan boord waren bleken bij aankomst ziek te zijn.

Transport

Aan boord van het vliegtuig, dat van Kiev naar Toronto vloog, waren 500 honden. Het transporteren van dieren per vliegtuig is gebruikelijk, echter worden meestal minder dieren meegenomen op een vlucht. Er waren geen passagiers aan boord van het toestel.

Onderzoek

Ukraine International Airlines heeft het incident bevestigd en heeft laten weten een onderzoek in te stellen. Ook de Canadese luchtvaart autoriteit stelt een onderzoek in naar de vlucht. De honden zijn in quarantaine geplaatst om eventuele ziekteverspreiding tegen te gaan.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button