IncidentenNieuwsVeiligheid

Tientallen honden omgekomen tijdens vlucht Ukraine International

Tijdens een vlucht van Ukraine International airlines zijn afgelopen week 38 honden om het leven gekomen. Een aantal andere honden die aan boord waren bleken bij aankomst ziek te zijn.

Transport

Aan boord van het vliegtuig, dat van Kiev naar Toronto vloog, waren 500 honden. Het transporteren van dieren per vliegtuig is gebruikelijk, echter worden meestal minder dieren meegenomen op een vlucht. Er waren geen passagiers aan boord van het toestel.

Onderzoek

Ukraine International Airlines heeft het incident bevestigd en heeft laten weten een onderzoek in te stellen. Ook de Canadese luchtvaart autoriteit stelt een onderzoek in naar de vlucht. De honden zijn in quarantaine geplaatst om eventuele ziekteverspreiding tegen te gaan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close