NieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Vondst mammoeten vertraagt bouw luchthaven Mexico-Stad | Foto’s

Afgelopen week heeft een Mexicaanse rechter besloten dat 60 mammoetskeletten die op het terrein van de nieuwe luchthaven van Mexico-Stad werden gevonden beschermd moeten worden.

Luchthaven

De luchthaven, genaamd Santa Lucía International Airport, moet de belangrijkste luchthaven van Mexico worden. Het vliegveld wordt aangelegd op de militaire basis Santa Lucía, nabij Mexico-Stad. Enkele jaren geleden werd ook een nieuwe luchthaven bij de stad gebouwd. Dit project werd echter vanwege corruptieschandalen door de nieuwe regering geschrapt.

Bouw

Welk effect het besluit van de rechter op de bouw van de luchthaven zal hebben is nog onbekend. Vermoedelijk zullen alle mammoetskeletten voorzichtig opgegraven moeten worden voordat de bouw van de luchthaven hervat kan worden. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close