fbpx
Foto-artikelNieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Vondst mammoeten vertraagt bouw luchthaven Mexico-Stad | Foto’s

Afgelopen week heeft een Mexicaanse rechter besloten dat 60 mammoetskeletten die op het terrein van de nieuwe luchthaven van Mexico-Stad werden gevonden beschermd moeten worden.

Luchthaven

De luchthaven, genaamd Santa Lucía International Airport, moet de belangrijkste luchthaven van Mexico worden. Het vliegveld wordt aangelegd op de militaire basis Santa Lucía, nabij Mexico-Stad. Enkele jaren geleden werd ook een nieuwe luchthaven bij de stad gebouwd. Dit project werd echter vanwege corruptieschandalen door de nieuwe regering geschrapt.

Bouw

Welk effect het besluit van de rechter op de bouw van de luchthaven zal hebben is nog onbekend. Vermoedelijk zullen alle mammoetskeletten voorzichtig opgegraven moeten worden voordat de bouw van de luchthaven hervat kan worden. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button