fbpx
Foto-artikelNieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Vondst mammoeten vertraagt bouw luchthaven Mexico-Stad | Foto’s

Afgelopen week heeft een Mexicaanse rechter besloten dat 60 mammoetskeletten die op het terrein van de nieuwe luchthaven van Mexico-Stad werden gevonden beschermd moeten worden.

Luchthaven

De luchthaven, genaamd Santa Lucía International Airport, moet de belangrijkste luchthaven van Mexico worden. Het vliegveld wordt aangelegd op de militaire basis Santa Lucía, nabij Mexico-Stad. Enkele jaren geleden werd ook een nieuwe luchthaven bij de stad gebouwd. Dit project werd echter vanwege corruptieschandalen door de nieuwe regering geschrapt.

Bouw

Welk effect het besluit van de rechter op de bouw van de luchthaven zal hebben is nog onbekend. Vermoedelijk zullen alle mammoetskeletten voorzichtig opgegraven moeten worden voordat de bouw van de luchthaven hervat kan worden. 

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button