fbpx
CoronavirusEditors choiceNaast het nieuws

Air Mauritius wil in september weer vliegen

Air Mauritius houdt alle vliegtuigen tot en met 31 augustus aan de grond en hoopt in september weer te kunnen vliegen. Wel blijft de maatschappij repatriëringsvluchten en geplande vrachtvluchten uitvoeren.

September

“Onze vluchten worden op 1 september hervat, mits aan alle voorwaarden – inclusief het openen van de grenzen en het opheffen van reisbeperkingen, wordt voldaan”, schrijft de maatschappij in een verklaring. Eind april vroeg de maatschappij uitstel van betaling aan. Er zijn toen twee curators aangesteld om het bedrijf door de betalingsproblemen heen te leiden.

Inkomsten

De coronasituatie leidde ertoe dat de maatschappij de inkomsten zag verdampen. Ook was er toen nog geen zekerheid over wanneer er weer kon worden gevlogen. De maatschappij verwachtte toen nog niet dat de normale activiteiten zouden terugkeren voor het einde van 2020. De maatschappij verwachtte hierdoor in de toekomst waarschijnlijk niet meer te kunnen voldoen aan de financiële verplichtingen en besloot daarom uitstel van betaling aan te vragen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button