fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

ANA’s A380 mag een half uurtje van de parkeerplaats af

Een A380 van ANA werd maandag voor een krap half uurtje van de parkeerplaats gehaald in Tokio. Vlucht NH9058 vertrok rond 13:40 om vervolgens om 14:07 weer te landen.

Onderhoud

Het betreffende toestel – JA382A – maakte een ciruit om de landingsbaan heen. Als het vliegtuig namelijk niet vliegt binnen 90 dagen, moet er een onderhoudsvlucht worden uitgevoerd, vertelt een woordvoerder van de maatschappij aan de Japanse website Aviation Wire. De laatste keer dat het toestel vloog was op 24 maart.

A380’s

Of het toestel binnen de volgende 90 dagen alweer reguliere lijndiensten zal uitvoeren, is nog onbekend. De maatschappij moet namelijk nog een beslissing nemen over de terugkeer van de route tussen Tokio en Honolulu. ANA heeft momenteel twee van de drie A380’s ontvangen. De derde A380 zou in april bij de vloot komen, maar vanwege de situatie is dit uitgesteld tot oktober.

Vlucht NH9058 – ©Flightradar24

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button