fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuws

Turkish Airlines voor het eerst sinds corona weer op 400 vluchten op één dag

Turkish Airlines voerde op 17 juni voor het eerst sinds 24 maart weer 400 vluchten uit op één dag. In de eerste week van juni stond het aantal vluchten van de maatschappij al op 359.

Derde landingsbaan

Onlangs werd de derde landingsbaan op Istanbul Airport geopend. Daardoor konden er op 14 juni drie vliegtuigen van Turkish tegelijk opstijgen. Volgens de maatschappij een ‘gedenkwaardig moment voor de toekomst van de Turkse luchtvaart’.

Sterker

“Wij zijn ervan overtuigd dat zodra de wereld deze crisis heeft overwonnen, het luchtverkeer sterker dan ooit zal terugkomen. Turkish Airlines is dan ook enthousiast om u weer aan boord te verwelkomen met onze kenmerkende gastvrijheid terwijl we continenten, mensen en culturen verbinden. We hebben de contactpunten voor onze reizigers volledig aangepast aan de normen van het nieuwe normaal”, aldus Ilker Ayci, Voorzitter van de Raad van Bestuur en het Executive Committee van Turkish Airlines.

Maatregelen

Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen genomen. De maatschappij deelt onder andere hygiënekits uit aan haar reizigers met daarin een mondkapje, desinfecterend middel en hygiënische doekjes. Er zijn hygiëne experts aangesteld onder het cabinepersoneel om ervoor te zorgen dat alle hygiëne en sociale afstand maatregelen worden gewaarborgd. Ook worden de vliegtuigen voorafgaand elke vlucht grondig gedesinfecteerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button