fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Vijf vliegtuigen Virgin Australia terug naar leasebedrijf

Vijf toestellen die door Virgin Australia werden geleased, gaan terug naar eigenaar Aviation PLC. De luchtvaartmaatschappij zit momenteel in een verkoopproces en heeft nog twee bieders in de race.

Toestellen

Twee van de toestellen betreffen ATR 72-500’s. Deze zijn al verhuurd aan een andere commerciële luchtvaartmaatschappij in Australië, in eerste instantie tot het einde van 2021. Een ander toestel van hetzelfde type is aan een niet nader genoemde maatschappij verhuurd voor een periode van vijf jaar. Twee Fokker 100’s worden binnenkort verkocht tegen een prijs die zes procent boven de boekwaarde ligt.

Waarde

“We zijn optimistisch dat Virgin Australia door de curator zal worden verkocht en dat de uiteindelijke koper de waarde inziet van het onderhouden en zelfs uitbreiden van het regionale netwerk met Avation’s resterende ATR 72- 600’s als onderdeel van de toekomstige business. We vinden het verstandig om ons algehele risico te beperken door enkele vliegtuigen te verkopen en aan andere partijen te verhuren, gezien de onzekerheid die de huidige COVID-19-omgeving omringt”, aldus Jeff Chatfield, uitvoerend voorzitter van Aviation.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button