fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Air Canada haalt extra financiering binnen

Air Canada heeft 1,23 miljard Canadese dollar extra opgehaald aan financiering. Hiermee komt heeft de maatschappij sinds het begin van de pandemie 5,5 miljard Canadese dollar kunnen krijgen als extra financiering om de situatie door te kunnen komen.

Liquiditeit

Door het verkrijgen van deze extra liquiditeit, hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van bestaande (en nog ongebruikte) kredietlijnen. Hierdoor kan er toegang worden verkregen tot aanvullende fondsen, mocht dat nodig zijn. De maatschappij verwacht het tweede kwartaal af te sluiten met een liquiditeit van 9 miljard dollar.

Opbrengst

De netto-opbrengst van de extra 1,23 miljard zal worden gebruikt om het werkkapitaal aan te vullen en voor andere algemene bedrijfsdoeleinden. De netto-opbrengst van alle extra financieringen zal dienen om de cashpositie van Air Canada te vergroten. Hierdoor moet er extra flexibiliteit zijn voor het bedrijf vanuit operationeel oogpunt en bij het herstel van de luchtvaart.

Ontslag

Onlangs voerde de maatschappij ook al enkele kostenbesparende maatregelen door. Hiermee is er 1,1 miljard euro bespaard. Half mei werd al bekend dat Air Canada meer dan de helft van het personeel ontslaat. Dit zou neerkomen op 19.000 tot 22.800 medewerkers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button