fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsSchiphol Airport

De museumlounge van Schiphol

Nu de renovatie van Schiphols VIP centre is afgerond, ligt het 35 kilo zware fotoboek ‘Rijks, Masters of the Golden Age’ van Marcel Wanders opengeslagen in de ontvangstruimte ervan.

Meesterwerken

Het kondigt de stijl aan waarin zijn ontwerpstudio de ruimtes opnieuw heeft aangekleed. Zo sieren meesterwerken uit de Middeleeuwen, zowel op digitale schermen als de originele doeken van bijvoorbeeld Jordaens, samen met hedendaagse fotokunst in die stijl de antraciete wanden. Evenzo vullen uitbundige boeketten het tapijt van de ene suite, terwijl de Delfts Blauwe ruimte voelt als een droomvlucht langs 17e eeuwse patronen en kleuren.

©Schiphol – M. Kuipers

Oogappels

Wanders ontwierp behalve de thematische suites ook de sigarenlounge, bibliotheek en slaapkamer in dezelfde iconische stijl. Waarschijnlijk vatten weinig gasten de slaap tussen alle oogappels.

Valet

Het VIP centre beschikt over valetparking, 12 suites, marechaussee, individuele veiligheidscontrole en luxewagens om gasten van en naar hun vliegtuigen te rijden. Alle passagiers kunnen er tegen betaling en tussen 6 en 23 uur gebruik van maken. De standaard service kost 423 euro voor de eerste persoon. Elk volgende persoon kost 181 euro.

©Schiphol – M. Kuipers
©Schiphol – M. Kuipers

Daan Vermeer

Redacteur / fotograaf. Daan vliegt sinds 2008, met camera, naar alle uithoeken van de wereld om daar reisreportages te maken. Zijn werk kom je behalve op Up in the Sky onder andere tegen in National Geographic Traveler, het FD en Zin.

Gerelateerde artikelen

Back to top button