fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

DHL laat drie 767’s ombouwen tot vrachtvliegtuig

DHL laat Israel Aerospace Industries (IAI) drie Boeing 767-300’s ombouwen tot vrachtvliegtuig. Mogelijk komt daar ook nog een vierde toestel bij.

Contract

Het contract met heeft volgens IAI een waarde van ‘tientallen miljoenen dollars’ en komt tijdens de toegenomen vraag naar vrachtvliegtuigen. Na het ombouwen moeten de toestellen een vliegbereik hebben van 3100 nautische mijl (ruim 5741 kilometer) en een laadvermogen van 57,1 ton.

Markt

“IAI is een wereldleider in het ombouwen van passagierstoestellen naar vrachtvliegtuigen. We bieden hoogwaardige oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van de klant op vliegtuigen met een smalle en brede romp”, vertelt Yossi Melamed, EVP en general manager van IAI’s Aviation Group. “De constante toename van de e-commerce-markt en de effecten van de COVID-19-pandemie hebben het belang van vrachtvliegtuigen benadrukt. We danken DHL International GmbH voor hun erkenning van de prestaties van IAI en voor hun vertrouwen in ons.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button