IndustrieLiefhebberMilitairNieuws

Vliegbasis Eindhoven wacht op eerste Airbus tanktoestellen

De eerste twee nieuwe Airbus A330 MRTT tankvliegtuigen hebben vorige week de eerste van een serie acceptatievluchten gemaakt. Dit werd door de Multinational MRTT Unit bekend gemaakt via sociale media.

Eindhoven

De ‘Multinational MRTT Unit’ (MMU) is de overkoepelende eenheid die de tankvliegtuigen zal opereren. Nederland schaft samen met NAVO-partners België, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen en Tsjechië acht Airbus A330 tanktoestellen aan. Vijf daarvan zullen worden gestationeerd op Eindhoven, de overige drie krijgen de luchthaven Keulen-Bonn als thuisbasis.

Ceremonie

Oorspronkelijk werd de eerste A330MRTT al in mei op Eindhoven verwacht. Op woensdag 24 juni zou dan met een feestelijke ceremonie het eerste toestel officieel in ontvangst worden genomen. Vanwege de corona-pandemie werd dit uitgesteld. Hoewel de ceremonie niet door kan gaan, worden de eerste A330MRTT’s met enige vertraging nu toch op Eindhoven verwacht.

Transport

De Airbus A330 toestellen zijn MRTT toestellen: Multi Role Tanker Transport. Naast bijtanken in de lucht, zullen ze ook worden ingezet voor luchttransport en medisch transport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/