fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Stekker uit SunExpress Deutschland voor meer focus op Turkije

Aandeelhouders Lufthansa en Turkish Airlines trekken de stekker uit SunExpress-dochter SunExpress Deutschland. De maatschappijen willen hiermee de focus leggen op het Turkse toerisme.

Turkije

“Samen met onze aandeelhouders Lufthansa en Turkish Airlines hebben we besloten om ons – als thuismaatschappij van Antalya en Izmir – te concentreren op onze kracht in vliegreizen naar Turkije”, zegt Max Kownatzki, CEO van SunExpress. “Met een geconcentreerd routenetwerk, een geconsolideerde vloot en een passie voor luchtvaart, zullen we het concurrentievermogen en de toekomstige levensvatbaarheid van de luchtvaartmaatschappij waarborgen en een sterke en betrouwbare partner blijven voor reisbureaus, touroperators en onze directe klanten.”

Concurrentie

De maatschappij wil hiermee ook voldoen aan ‘een veranderende concurrentieomgeving en toekomstige marktvraagprognoses’. “We zijn van mening dat we door onze focus te leggen op een snel groeiend land als Turkije – dat een hoog toeristisch potentieel en een sterke luchtvaartindustrie heeft – zullen groeien en waarde aan het land zullen toevoegen”, aldus Kownatzki.

Vloot

De vloot van de dochter wordt bij de Air Operator Certificate van SunExpress gevoegd. SunExpress is een joint venture tussen Lufthansa en Turkish Airlines en voert vluchten uit tussen Turkije en Duitsland. Deze vluchten zijn volgens de maatschappij de belangrijke markt om het netwerk in Turkije verder te versterken.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button