fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

VS verlengen inreisverbod EU; EU wil ook Amerikanen blijven weren

Het inreisverbod van de Verenigde Staten voor Europeanen blijft tot het einde van dit jaar gelden. Ook zou de Europese Unie werken aan een verlenging van het inreisverbod voor Amerikanen.

Inreisverbod

De Amerikaanse ambassade in Nederland bevestigde tegenover BNR Nieuwsradio dat het inreisverbod wordt verlengd tot het einde van dit jaar. Dit geldt ook voor journalisten en ondernemers. Het inreisverbod geldt al sinds half maart.

EU

Tegelijkertijd werkt de Europese Unie aan een verlenging van het inreisverbod voor Amerikaanse burgers vanaf 1 juli, zo meldt The New York Times. Dat blijkt uit documenten die zijn ingezien door de krant. Daarin zou als reden zijn genoemd dat de Verenigde Staten het coronavirus niet voldoende onder controle hebben. Reizigers uit de VS mochten al sinds half maart niet meer naar de Europese Unie afreizen (enkele uitzonderingen daargelaten), maar een definitieve beslissing wordt komende week genomen voor de periode vanaf 1 juli.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button