CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersIndustrieOverig nieuws

VS verlengen inreisverbod EU; EU wil ook Amerikanen blijven weren

Het inreisverbod van de Verenigde Staten voor Europeanen blijft tot het einde van dit jaar gelden. Ook zou de Europese Unie werken aan een verlenging van het inreisverbod voor Amerikanen.

Inreisverbod

De Amerikaanse ambassade in Nederland bevestigde tegenover BNR Nieuwsradio dat het inreisverbod wordt verlengd tot het einde van dit jaar. Dit geldt ook voor journalisten en ondernemers. Het inreisverbod geldt al sinds half maart.

EU

Tegelijkertijd werkt de Europese Unie aan een verlenging van het inreisverbod voor Amerikaanse burgers vanaf 1 juli, zo meldt The New York Times. Dat blijkt uit documenten die zijn ingezien door de krant. Daarin zou als reden zijn genoemd dat de Verenigde Staten het coronavirus niet voldoende onder controle hebben. Reizigers uit de VS mochten al sinds half maart niet meer naar de Europese Unie afreizen (enkele uitzonderingen daargelaten), maar een definitieve beslissing wordt komende week genomen voor de periode vanaf 1 juli.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close