AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Aandeelhouders Lufthansa akkoord met steunpakket

De aandeelhouders van Lufthansa hebben groen licht gegeven voor het steunpakket van tot 9 miljard euro. 98 procent van de aandeelhouders stemde voor.

Aandeel

Eén van de voorwaarden van de steun is dat de Duitse overheid een belang van 20 procent krijgt in de maatschappij. Dat was een heikel punt en onder andere CEO Carsten Spohr had dat eigenlijk al afgewezen. Maar als de steun niet werd geaccepteerd, moest er wellicht een beschermingsprocedure tegen het insolventierecht worden aangevraagd.

Steun

Eind mei werd er met de Duitse overheid een akkoord bereikt over het steunpakket. Naast het aandeel van 20 procent valt er ook een kredietfaciliteit van 3 miljard euro onder de steun, met een looptijd van 3 jaar. De overige 5,7 miljard euro wordt in de vorm van stille participaties in de activa van de maatschappij gestoken, waarvan 4,7 miljard euro zal worden geclassificeerd als eigen vermogen.

Toekomst

“De beslissing van onze aandeelhouders geeft Lufthansa een perspectief voor een succesvolle toekomst. Namens onze 138.000 medewerkers wil ik de Duitse federale regering en de regeringen van onze andere thuislanden bedanken voor hun bereidheid om ons uit de brand te helpen. Bij Lufthansa zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om de tot 9 miljard euro zo snel mogelijk terug te betalen aan de belastingbetalers”, aldus Carsten Spohr.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close