fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

Amerikaanse vakbond wil dat overheid middelste stoelen opkoopt

De Allied Pilots Association, de grootste pilotenvakbond van de Verenigde Staten, heeft voorgesteld dat de Amerikaanse overheid alle middenstoelen op binnenlandse vluchten opkoopt.

Afstand

Door de middenstoelen op te laten kopen door de overheid zouden Amerikaanse maatschappijen afstand tussen passagiers aan boord van vliegtuigen kunnen garanderen. De vakbond verwacht door het voorstel niet alleen binnenlandse vluchten eenvoudiger op te kunnen starten, maar gaat er ook van uit dat het op laten kopen van de stoelen door de overheid banen kan redden.

Kosten

De vakbond wil de stoelprijs berekenen aan de hand van de ‘normale’ prijs in 2019. Dit zou betekenen dat het voorstel de Amerikaanse overheid ongeveer 1,9 miljard dollar, omgerekend grofweg 1,7 miljard euro, per maand zou kosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button