AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Groot deel Pakistaanse piloten heeft geen ‘echt’ brevet

Grofweg 40 procent van de Pakistaanse piloten beschikt niet over een ‘echt’ vliegbrevet, zo verklaarde Ghulam Sarwar, de minister van luchtvaart van Pakistan.

Piloten

Pakistan heeft in totaal 860 piloten. 262 van die piloten zou volgens een recent onderzoek niet over een echt brevet beschikken. Zo zijn er piloten die niet zelf hun examens hebben gedaan, onvoldoende praktijk training hebben gehad of een politieke aanstelling hebben gekregen als piloot.

Beschuldigingen

Ongeveer 50 Pakistaanse piloten zijn door de luchtvaartautoriteit van Pakistan beschuldigd van vliegen zonder gekwalificeerd te zijn. Inmiddels hebben negen van de beschuldigde piloten toegegeven zich hier schuldig aan te hebben gemaakt.

PIA

Ook bij de nationale maatschappij van Pakistan, Pakistan International Airlines, zijn de ‘nep-piloten’ in dienst. Alhoewel het onderzoek naar Pakistaanse piloten al langer loopt komt de kwestie meer aan het licht door het neerstorten van een Airbus A320 van Pakistan International Airlines eerder dit jaar. Wat de vliegramp heeft veroorzaakt is nog niet bevestigd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close