fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Massaontslagen bij WestJet

De Canadese maatschappij WestJet heeft aangekondigd 3.333 werknemers te ontslaan. De ontslagen zouden nodig zijn om het bedrijf overeind te houden, zo meldt de maatschappij.

Afhandeling

De ontslagen lijken vooral bij de afhandeling te zijn, over andere functies meldt de maatschappij niets. Van de 10.000 werknemers die bij de maatschappij over blijven zijn 5.500 personeelsleden met verlof. Naar verwachting zullen die werknemers op termijn weer aan het werk gaan.

Routes

WestJet heeft ondanks de coronacrisis geen bestemmingen uit haar vaste netwerk geschrapt. De budgetvlieger bedient namelijk ook bestemmingen die slecht bereikbaar zijn via de weg en daardoor voor een groot deel afhankelijk zijn van vliegverbindingen naar de grote Canadese steden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button