AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Qantas stuurt A380’s naar Mojave woestijn

De Australische nationale maatschappij Qantas heeft aangekondigd haar Airbus A380’s naar de Mojave woestijn in Californië te brengen.

Opslag

Qantas gaat er niet van uit dat de superjumbo’s voor 2023 nog zullen vliegen bij de maatschappij. Vooralsnog heeft het bedrijf geen plannen om het toestel uit te faseren, zoals bijvoorbeeld Air France heeft aangekondigd.

Grond

Qantas wil in totaal 100 van haar 133 vliegtuigen voor tot wel 12 maanden aan de grond houden. De maatschappij heeft ook al aangekondigd 6.000 personeelsleden te ontslaan. Qantas wil de komende drie jaar meer dan 9 miljard euro besparen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/