Editors choiceLiefhebberNieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol op zoek naar nieuw brandweer oefenvliegtuig

Schiphol is op zoek naar een nieuw brandweer oefenvliegtuig, ofwel ‘FireFly’. De huidige FireFly staat sinds 2002 op de brandweeroefenplaats en heeft een technische levensduur tot 2025.

Vervanging

“Hij moet daarom op termijn vervangen worden, zodat de brandweer aan alle vakbekwaamheidseisen kan blijven voldoen”, legt een woordvoerster van Schiphol uit aan Up in the Sky.

Markt

De luchthaven is met een marktconsultatie gestart. “Op die manier krijgen we een goed beeld van de mogelijkheden en innovaties in de markt”, zegt de woordvoerster.

Vuur

De consultatie betreft de inrichting van een terrein met één of meer vliegtuigmodellen op ware grootte, echt vuur en een controlestation. Organisaties met ervaring in ontwerpen, leveren en beheren van reeds gerealiseerde brandweeroefenplaatsen worden gevraagd om te reageren. De marktconsultatie verloopt volledig digitaal via het platform Negometrix.

FireFly

De FireFly werd vorig jaar nog klaargestoomd voor de nabije toekomst. Onder andere de rechtervleugel werd toen vervangen door een vleugel van de A380. De vleugel was eerst gebaseerd op een B747. Ook de motor en het landingsgestel zijn nu gebaseerd op de A380. Nieuw is verder dat de motor van het oefenvliegtuig kan roteren, om er zo met waterstralen op te kunnen oefenen. Ook kan er extra rook naar de motor en het landingsgestel ingezet worden om extra scenario’s te kunnen simuleren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/