LiefhebberMilitairNieuws

Amerikaanse eenheid met tientallen helikopters via Rotterdam naar huis

Defensie ondersteunt tot medio augustus de verplaatsing van 77 helikopters via Rotterdam in het kader van Host Nation Support. In de Rotterdamse haven en rondom vliegbasis Eindhoven worden ongeveer 100 Nederlandse militairen ingezet om de verplaatsing in goede banen te leiden.

Schip

Het militair materieel komt vanuit Oost-Europa en wordt in Rotterdam op een schip geladen. Het grootste deel van het materieel gaat met civiel transport over de weg naar Rotterdam. De helikopters worden vanaf Eindhoven naar Rotterdam gevlogen.

Aanwezigheid

De Amerikaanse helikopterbrigade heeft ruim negen maanden deel uitgemaakt van de versterkte Amerikaanse aanwezigheid in Europa. De Amerikanen zijn versterkt aanwezig als reactie op de annexatie van de Krim door Rusland in 2014. De helikoptereenheid trainde afgelopen periode met NAVO-partners in Oost-Europa.

Helikopters

De eenheid bestaat uit 77 helikopters van het type UH-60 Black Hawk, CH-47 Chinook en AH-64 Apache. Ook worden er zo’n 1800 voertuigen en containers terug naar huis gebracht. De helikopters vliegen op weekdagen tussen 1 tot uiterlijk 24 juli in groepjes via Eindhoven naar Rotterdam. Na aankomst worden de helikopters klaargemaakt voor zeetransport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/