AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Brussels Airlines en vakbonden bereiken akkoord over ontslagronde

Brussels Airlines en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over de kostenbesparende maatregelen, waar onder andere een ontslagronde onder valt.

Ontslagen

Met de overeenkomst kan 75 procent van de banen worden behouden, wat dus neerkomt op een reductie van het personeelsbestand van 25 procent. Volgens de maatschappij kan het aantal gedwongen ontslagen worden beperkt door opties zoals vervroegd pensioen, deeltijds werk, tijdskrediet, vrijwillig vertrek en onbetaald verlof.

Akkoord

Het akkoord is gesloten met de vakbonden die meer dan 4000 medewerkers van de verschillende afdelingen van het bedrijf vertegenwoordigen: Piloten, Cabinepersoneel, Maintenance & Engineering, Ground Operations en ondersteunende functies. Voor de werknemers die het bedrijf moeten verlaten, biedt Brussels Airlines in samenwerking met Travvant gedurende 12 maanden een traject aan om hen te helpen bij hun loopbaantransitie.

Verantwoordelijkheid

“Het bereiken van een akkoord met onze sociale partners en het gezamenlijk nemen van de verantwoordelijkheid voor structurele veranderingen voor Brussels Airlines, is een belangrijke mijlpaal op weg naar een competitief bedrijf op lange termijn. Ik wil de vakbondsvertegenwoordigers bedanken voor het feit dat zij deze cruciale stap samen met ons gezet hebben. Met dit transformatieplan beginnen we met de opbouw van een financieel gezonde luchtvaartmaatschappij die in een eerste fase kleiner en structureel rendabel wordt, om daarna opnieuw te groeien. Dit transformatieplan biedt een toekomstperspectief aan zowel ons personeel als onze klanten en stakeholders”, aldus Dieter Vrancks, CEO bij Brussels Airlines

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close