CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelKLMNL nieuwsOverig nieuwsTransavia

Transavia moet ook nachtvluchten inleveren van KLM

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt in eerste instantie gereduceerd van 32.000 naar 29.000 om uiteindelijk op 25.000 uit te komen. De precieze invulling moet nog worden uitgewerkt, zegt KLM. Daarbij zal ook worden gekeken naar wat Transavia aan nachtvluchten kan inleveren.

Steun

Dat zei topman Pieter Elbers tijdens een persconferentie waarop bekend werd gemaakt wat de voorwaarden zijn voor het steunpakket van 3,4 miljard euro. De voorwaarden moeten leiden tot een kostenreductie van 15 procent, het verminderen van de hoeveelheid nachtvluchten van de maatschappij op Schiphol en verduurzaming van het bedrijf.

Nachtvluchten

Het totaal aantal nachtvluchten moet met 20 procent worden verminderd. De afspraak is dat de eerste stap (naar 29.000) later dit jaar wordt vastgelegd in het Luchthaven Indelingsbesluit (LVB1). Bij LVB2 moet dat dan naar 25.000 nachtvluchten per jaar gaan. Bij die verdere reductie moet ook een koppeling worden gemaakt met de opening van Lelystad Airport, aldus Elbers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/