AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

EasyJet verkoopt zes A320neo’s om te leasen

EasyJet verkoopt zes A320neo’s aan SMBC Aviation Capital om deze toestellen vervolgens terug te leasen (sale and leaseback). De waarde van de verkoop bedraagt zo’n 206 miljoen pond.

Kaspositie

Met deze stap wil de maatschappij de kaspositie versterken voor de toekomst. Het is onderdeel van de 500 tot 650 miljoen pond die de maatschappij wil ophalen met sale and leasebacks. De zes toestellen worden terug geleased voor een periode van 110 tot 122 maanden.

Transactie

De transactie is in twee delen voltooid. De eerste drie toestellen ter waarde van zo’n 102 miljoen pond zijn opgenomen in de resultaten van het eerste half jaar en de resterende 104 miljoen pond voor de andere vliegtuigen is onderdeel van de verwachte resterende opbrengst van sale and leasebacks-transacties.

Nieuwe A320neo’s

De maatschappij zou dit jaar eigenlijk nieuwe A320neo’s geleverd krijgen, maar vanwege de coronacrisis wilde easyJet dit uitstellen. Eerder deze maand bereikte de maatschappij een akkoord met Airbus over een nieuwe leveringsperiode voor 24 A320neo’s. De toestellen worden nu tussen 2025 en 2027 geleverd. In totaal heeft de prijsvechter nog meer dan 100 vliegtuigen in bestelling staan bij Airbus.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close