fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

‘Quarantainemaatregel VK vervalt in juli voor Nederlanders’

De maatregel waardoor inkomende reizigers in het Verenigd Koninkrijk twee weken in quarantaine moeten, wordt vanaf 6 mogelijk versoepeld voor onder andere Nederlanders. De maatregel geldt sinds 8 juni.

Lijst

Vanaf 6 juli moet de zelfisolatie volgens de BBC vervallen voor een aantal landen met een laag risico op verspreiding van corona. Komende week wordt er een lijst met deze landen worden gepubliceerd, waar volgens de Britse nieuwszender onder andere Italië, Duitsland en Nederland op staan.

Kritiek

Voor reizigers uit Portugal en Zweden wordt de maatregel mogelijk nog wel gehandhaafd. Verder wordt ook het advies aan Britse inwoners om alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland te maken versoepeld. Er kwam de afgelopen tijd veel kritiek op de maatregel vanuit de luchtvaartbranche. Onder andere Ryanair noemde de maatregel ‘irrationeel, ineffectief en volledig onuitvoerbaar’.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button