fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

‘British Airways ontslaat 350 piloten en zet er 300 op reservelijst’

British Airways ontslaat 350 piloten en zet 300 piloten op de reservelijst, mochten zij later nodig zijn. Hierover heeft de maatschappij een akkoord bereikt met het personeel, zo meldt de Britse krant The Sun.

Ontslagen

De meeste ontslagen vallen op Londen Gatwick. De piloten die op de reservelijst worden geplaatst krijgen de helft van hun salaris. Van het overige vliegpersoneel wordt het salaris met 15 procent gekort.

Herstructurering

Eerder werd al aangekondigd dat er mogelijk 12.000 banen verloren gaan vanwege de herstructureringsplannen. Van nog ongeveer 30.000 medewerkers wil het bedrijf de arbeidsvoorwaarden aanpassen. Dit kwam hen op veel kritiek te staan. Zo noemden Britse parlementariërs de maatschappij een ‘nationale schande’. Volgens de parlementsleden zou BA de coronasituatie aangrijpen om het personeel slechtere contracten te geven.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button