AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

‘British Airways ontslaat 350 piloten en zet er 300 op reservelijst’

British Airways ontslaat 350 piloten en zet 300 piloten op de reservelijst, mochten zij later nodig zijn. Hierover heeft de maatschappij een akkoord bereikt met het personeel, zo meldt de Britse krant The Sun.

Ontslagen

De meeste ontslagen vallen op Londen Gatwick. De piloten die op de reservelijst worden geplaatst krijgen de helft van hun salaris. Van het overige vliegpersoneel wordt het salaris met 15 procent gekort.

Herstructurering

Eerder werd al aangekondigd dat er mogelijk 12.000 banen verloren gaan vanwege de herstructureringsplannen. Van nog ongeveer 30.000 medewerkers wil het bedrijf de arbeidsvoorwaarden aanpassen. Dit kwam hen op veel kritiek te staan. Zo noemden Britse parlementariërs de maatschappij een ‘nationale schande’. Volgens de parlementsleden zou BA de coronasituatie aangrijpen om het personeel slechtere contracten te geven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/