ColumnGoofKLMLiefhebberNaast het nieuws

Steun, hoezo steun? | Column Goof

Steun, hoezo steun?

Zoals te verwachten was waren er heftige reacties. Eentje licht ik er speciaal uit, omdat Guus me altijd aan het denken zet, en deze keer helemaal, en dat is toch het doel van dit soort schrijfsels nietwaar?

Deze KLM’er zegt: “Je slaat nu de plank echt mis over de staatssteun KLM. Welke steun? Een lening en een garantstelling voor een lening met een belachelijk hoge rente, waar alleen bankdirecteuren garen bij spinnen. Jij had je huis met een hypotheek van 2% graag willen belenen aan KLM met een staatsgarantie tegen 7%!

Die drie miljard, daar is geen dubbeltje steun bij, en geen cent betaald door wie anders dan de KLM-ers, die dat miljard aan rente op mogen brengen. En de staat krijgt meer terug aan rente dan ze ooit voor KLM-aandelen hebben betaald.  


En Lufthansa krijgt miljarden in active….. En Ryanair hengelt al vele jaren honderden miljoenen Europese subsidie binnen, om achtergebleven gebieden te ontginnen.


Nee Goof, je slaat de plank helemaal. Er is geen steun en alleen de KLM-ers betalen dit, en die honderdduizenden anderen die van de KLM mee-eten geen dubbeltje.

En de verkeersleiders met vier maal modaal al helemáál niet…”

Meer reacties: [email protected]

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/