AirbusCoronaIndustrieOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Airbus verwacht 40 procent productiedaling

Airbus verwacht dat de productie met 40 procent zal afnemen in de komende twee jaar. Dat vertelt CEO Guillaume Faury aan de Duitse krant Die Welt.

Productie

“Voor de komende twee jaar – 2020/21 – gaan we ervan uit dat de productie en leveringen 40 procent lager zullen zijn dan oorspronkelijk gepland”, aldus Faury. Eerder sprak Airbus nog over een verlaging van de productie van dertig procent. Faury noemde de impact van de pandemie daarbij ‘ongekend’.

Banen

Ook zullen er veel banen verdwijnen bij de bouwer. Tegen de Duitse krant zegt Faury geen keuze te hebben vanwege de ontwikkelingen bij luchtvaartmaatschappijen. Pas rond 2021 zou de productie terug zijn op het niveau.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/