fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Doek valt voor NokScoot

Het doek valt voor NokScoot. De maatschappij is een joint venture tussen Scoot (49 procent) en Nok Air (51 procent), maar is sinds de oprichting in 2014 niet winstgevend.

29 cent

Scoot (onderdeel van Singapore Airlines Group) wilde al haar aandelen in NokScoot verkopen aan Nok Air, voor een symbolisch bedrag van 1 Baht, omgerekend 0,29 eurocent. Maar Nok Air sloeg het aanbod af.

Opheffing

Het bestuur van NokScoot stemde vandaag voor opheffing van de maatschappij. De maatschappij kon nooit winstgevend worden en door de pandemie verslechterde de situatie nog verder. “Scoot ziet geen weg naar herstel en duurzame groei voor NokScoot”, zegt Scoot. Wel blijft Thailand een belangrijke markt voor de SIA Group.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button