CoronaEindhoven AirportGroningen AirportIndustrieMaastricht AirportNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalRotterdam The HagueSchiphol Airport

Nog weinig beweging Nederlands vliegverkeer in mei

In mei reisden ruim 220 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland: 97 procent minder dan in mei 2019. In april waren dit er nog 133,8 duizend. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Passagiers

Het aantal passagiers dat via Schiphol vloog nam af met 96,8 procent naar 207,8 duizend. Eindhoven zag een afname van het aantal passagiers van 98,2 procent naar 12,1 duizend reizigers. Het vliegverkeer op Groningen, Rotterdam en Maastricht lag nagenoeg stil.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad steeg licht. In april was er nog een bezettingsgraad van 29 procent en in mei was dat 36,5 procent. In januari en februari was er nog een bezettingsgraad van 76 procent, maar in maart nam dat af naar 57 procent.

Vracht

De hoeveelheid vervoerde goederen door de lucht nam in mei 2020 af met 18,5 procent naar ruim 117 duizend ton. Het aantal vluchten in het vrachtverkeer lag met 6,6 duizend bewegingen ruim 87 procent lager dan in mei 2019.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/