fbpx
KLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

Weer een KLM 747 naar de Mojave woestijn

KLM heeft opnieuw afscheid genomen van een Boeing 747. Ditmaal is de PH-BFY met de naam ‘City of Johannesburg’ naar de Mojave woestijn gestuurd, met een tussenstop in Chicago.

PH-BFY

De PH-BFY vloog op 28 maart voor het laatst een reguliere lijnvlucht tussen Willemstad en Amsterdam. Het toestel kwam in april 2002 in dienst bij KLM en is ruim 18 jaar oud. Op 12 maart werd het toestel tussen Paramaribo en Amsterdam ingezet. Een lezer van Up in the Sky maakte daar onderstaande video’s van.

Uitfasering

Oorspronkelijk zouden de 747’s pas later uitgefaseerd worden, maar door de pandemie werd dit versneld. Zo vloog de PH-BFS ‘City of Seoul’ eind mei voor het laatst en de PH-BFH ‘City of Hong Kong’ werd in maart naar Teruel in Spanje gestuurd.

©Baldus de Wit
©Baldus de Wit

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button