Boeing 747KLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

Weer een KLM 747 naar de Mojave woestijn

KLM heeft opnieuw afscheid genomen van een Boeing 747. Ditmaal is de PH-BFY met de naam ‘City of Johannesburg’ naar de Mojave woestijn gestuurd, met een tussenstop in Chicago.

PH-BFY

De PH-BFY vloog op 28 maart voor het laatst een reguliere lijnvlucht tussen Willemstad en Amsterdam. Het toestel kwam in april 2002 in dienst bij KLM en is ruim 18 jaar oud. Op 12 maart werd het toestel tussen Paramaribo en Amsterdam ingezet. Een lezer van Up in the Sky maakte daar onderstaande video’s van.

Uitfasering

Oorspronkelijk zouden de 747’s pas later uitgefaseerd worden, maar door de pandemie werd dit versneld. Zo vloog de PH-BFS ‘City of Seoul’ eind mei voor het laatst en de PH-BFH ‘City of Hong Kong’ werd in maart naar Teruel in Spanje gestuurd.

©Baldus de Wit
©Baldus de Wit

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/