Air FranceCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuwsProfessional

‘Air France schrapt mogelijk 7500 banen’

Air France schrapt mogelijk tot en met 2022 meer dan 7500 banen. Dat hebben bronnen bij de Franse vakbonden tegen persbureau AFP gezegd.

Banen

Het zou gaan om 6560 banen bij Air France en ruim duizend bij HOP. Naast een vrijwillige vertrekregeling zouden er zo’n 3500 banen moeten verdwijnen door natuurlijk verloop. Gedwongen ontslagen zijn volgens de bronnen niet uitgesloten.

Vertrekregeling

De plannen worden volgens het AFP aan het eind van deze week officieel voorgelegd aan de vakbonden. De maatschappij hoopt op deze manier financieel gezond uit de coronacrisis te komen. Eerder meldde persbureau Bloomberg al dat Air France werkt aan een vrijwillige vertrekregeling voor 17 procent van het personeelsbestand, wat neerkomt op zo’n 8300 personen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/