fbpx
AirbusInnovatieNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus voltooit proefvluchten zelfvliegende A350

Airbus heeft na een tweejarig testprogramma het project Autonomous Taxi, Take-Off and Landing (ATTOL) afgerond. Voor het project is een A350-1000 ingezet.

Tests

Er zijn in totaal meer dan 500 testvluchten uitgevoerd. Ongeveer 450 van die vluchten waren bestemd voor het verzamelen van onbewerkte videogegevens, voor het ondersteunen en verfijnen van algoritmes, terwijl een reeks van zes testvluchten, elk met vijf starts en landingen per vlucht, werd gebruikt om autonome vluchtcapaciteiten te testen.

Technologie

Met het ATTOL-project van Airbus wordt er onderzocht hoe autonome technologieën – waaronder het gebruik van machine learning algoritmes en geautomatiseerde tools voor het labelen, verwerken en genereren van modellen – piloten kunnen helpen om zich minder te hoeven focussen op het besturen van het vliegtuig en meer op de strategische besluitvorming en het missiebeheer.

Onderzoek

“Airbus zet haar onderzoek naar de toepassing van autonome technologieën voort, naast andere innovaties op gebieden als materialen, alternatieve aandrijfsystemen en connectiviteit. Door deze kansen te benutten, opent Airbus mogelijkheden voor het creëren van nieuwe bedrijfsmodellen die de manier kunnen veranderen waarop vliegtuigen worden ontwikkeld, geproduceerd, gevlogen, aangedreven en onderhouden”, aldus de vliegtuigbouwer.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button