737 MAXAirlinesBoeingIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Norwegian annuleert order van 92 737 Max’en en 5 Dreamliners

Norwegian Air Shuttle heeft de order van 92 737 Max’en, 5 Dreamliners en de GoldCare onderhoudsovereenkomst geannuleerd. Ook heeft de maatschappij een juridische claim ingediend waarin terugbetaling wordt verzocht van betalingen die al zijn gedaan.

Verliezen

De 737 Max-vliegtuigen staan sinds maart 2019 aan de grond. “Dit heeft de activiteiten van Norwegian verstoord en aanzienlijke verliezen veroorzaakt. Bovendien hebben Norwegian’s Rolls-Royce 1000-aangedreven 787’s te lijden gehad onder langdurige betrouwbaarheidsproblemen, wat heeft geleid tot voortijdig en ongepland onderhoud, waardoor verdere verliezen ontstonden”, aldus de maatschappij in een verklaring.

Dialoog

Norwegian is een ‘commerciële dialoog’ aangegaan met Boeing om de problemen met de 787 en 737 Max op te lossen en om compensatie te krijgen. De dialoog heeft tot op heden niet geleid tot een overeenkomst met een redelijke vergoeding, aldus de airline.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/