fbpx
737 MAXAirlinesBoeingNieuwsVliegtuigen

Norwegian annuleert order van 92 737 Max’en en 5 Dreamliners

Norwegian Air Shuttle heeft de order van 92 737 Max’en, 5 Dreamliners en de GoldCare onderhoudsovereenkomst geannuleerd. Ook heeft de maatschappij een juridische claim ingediend waarin terugbetaling wordt verzocht van betalingen die al zijn gedaan.

Verliezen

De 737 Max-vliegtuigen staan sinds maart 2019 aan de grond. “Dit heeft de activiteiten van Norwegian verstoord en aanzienlijke verliezen veroorzaakt. Bovendien hebben Norwegian’s Rolls-Royce 1000-aangedreven 787’s te lijden gehad onder langdurige betrouwbaarheidsproblemen, wat heeft geleid tot voortijdig en ongepland onderhoud, waardoor verdere verliezen ontstonden”, aldus de maatschappij in een verklaring.

Dialoog

Norwegian is een ‘commerciële dialoog’ aangegaan met Boeing om de problemen met de 787 en 737 Max op te lossen en om compensatie te krijgen. De dialoog heeft tot op heden niet geleid tot een overeenkomst met een redelijke vergoeding, aldus de airline.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button