737 MAXBoeingNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing meldde cruciale aanpassing 737 Max verkeerd aan FAA

Boeing heeft een essentiële aanpassing aan het MCAS-systeem van de 737 Max destijds verkeerd gemeld aan de Federal Aviation Administration (FAA). Dit systeem drukt de neus automatisch naar beneden als het toestel te snel stijgt.

Modificatie

De FAA heeft een tijdlijn gemaakt van de historie van het vliegtuig, vanaf 2012 toen het ontwerp werd gemaakt, tot het aan de grond houden in maart 2019 na de twee dodelijke crashes. Daaruit blijkt dat Boeing slechts gelimiteerde informatie over het systeem aan de FAA meedeelde en de aanpassing aan het MCAS-systeem werd afgedaan als een modificatie van het bestaande speed trim systeem, dat alleen geactiveerd zou worden onder bepaalde omstandigheden.

Aandacht

Daarom was het systeem geen gebied dat extra aandacht zou krijgen in het certificatieproces, zo staat in een rapport van het Amerikaanse ministerie van Transport. Het systeem ontving daarom geen gedetailleerdere beoordeling of verdere discussies tussen ingenieurs van de FAA en Boeing. In plaats daarvan richtte de FAA haar aandacht meer op gebieden die werden geïdentificeerd als een potentieel hoog risico, zoals de grote motoren van het vliegtuig, fly-by-wirespoilers en aanpassingen aan het landingsgestel.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/