IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Moldavië sluit illegale helikopterfabriek

De Moldavische politie heeft een fabriek gesloten die illegale kopieën produceerde van Kamov Ka-26 helikopters om aan ex-Sovjetstaten te verkopen.

Politie

De afgelopen maanden volgde de Moldavische politie een groep mensen omtrent de illegale activiteiten. De mensen waren goed georganiseerd, zo zegt de Moldavische politie in een persbericht. De helikopters zijn geproduceerd zonder de benodigde vergunningen en documenten voor de gebruikte onderdelen en apparatuur.

Export

De in het geheim gebouwde helikopters stonden op het punt om illegaal te worden geëxporteerd naar de voormalige Sovjetlanden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er meer dan tien helikopters op de productielijn stonden in verschillende productiestadia.

Strafzaak

De meeste verdachten zijn inwoners van de afgescheiden regio Transnistrië in Moldavië. Er is een strafzaak gestart tegen hen wegens handelingen ter voorbereiding van de smokkel van vliegtuigen door twee of meer personen. Zij riskeren een gevangenisstraf van drie tot tien jaar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close