Editors choiceHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Piper Super Cub uit 1954 vliegt boven een leeg Schiphol | Foto’s

Een bijzonder tafereel: een Piper Super Cub uit 1954 vloog onlangs boven een leeg Schiphol. Bert, Matthias, Erik en Joost vlogen op een vrijdagavond van Teuge naar Texel en kregen op de terugweg toestemming om in formatie door de Schiphol CTR te vliegen.

Rondje

Joost noteert in zijn verslag: “We hebben een rondje om de Schiphol Tower gevlogen, daarna zijn we over het concertgebouw en Amsterdam centraal station gevlogen om vervolgens de CTR te verlaten.”

787

“Enige bewegende grote vliegtuig dat we gezien hebben was een Boeing 787-9 die we om 20:49 uur zagen landen op de Polderbaan. Deze Boeing was om 12:09 uur opgestegen vanaf Toronto. Wij stegen om 20:11 op vanaf Texel. Zonder mondkapjes. Qua ventilatie zit je in de Piper Cub meer dan goed…”

©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer
©Erik Brouwer

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/