Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Project (bijna een) Spitfire

Een groep piloten (KLM/KLu) heeft besloten om een vliegende Spitfire (90%-replica) aan te schaffen. Om het legendarische toestel, dat zoveel voor onze bevrijding betekend heeft, langdurig te eren.

Spitfire

Er vliegen weliswaar een drietal echte Spitfires in Nederland, maar bij dit soort toestellen gaat het om duizenden euro’s per vlieguur. Bij het Project Spitfire gaat het om honderden.

Meevliegen

Bovendien is de aan te schaffen Spitfire een tweezitter, dus meevliegen is een reëele optie. Wel is een Deeltijd Eigendom Certificaat dan noodzakelijk. U wordt dus mede-eigenaar, voor betrekkelijk weinig geld. Interesse? Mail [email protected]

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/