737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Certificatievluchten 737 Max afgerond

Boeing en de Federal Aviation Administration hebben de certificatievluchten van de afgelopen drie dagen afgerond. De volgende stap is een uitgebreide analyse van de verzamelde data door de FAA.

Wijzigingen

Tijdens de tests zijn de voorgestelde wijzigingen van het MCAS-systeem uitgebreid onder de loep genomen. “Hoewel de voltooiing van de vluchten een belangrijke mijlpaal is, blijven er een aantal kerntaken over, waaronder het evalueren van de gegevens die tijdens deze vluchten zijn verzameld. De Federal Aviation Administration volgt een doelbewust proces en zal de tijd nemen om het werk van Boeing grondig te evalueren”, aldus de FAA.

Terugkeer

Als alle vervolgstappen goed verlopen, dan kan het toestel voor het einde van het jaar nog terugkeren naar de lucht. Aan het einde van alle tests en evaluaties neemt Stephen Dickson, het hoofd van de FAA, zelf plaats in het toestel. Eerder zei hij nog dat hij er zeker van wil zijn dat hij zijn gezin zonder enige twijfel aan boord zou zetten voordat de terugkeer naar de lucht wordt goedgekeurd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/