fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

Certificatievluchten 737 Max afgerond

Boeing en de Federal Aviation Administration hebben de certificatievluchten van de afgelopen drie dagen afgerond. De volgende stap is een uitgebreide analyse van de verzamelde data door de FAA.

Wijzigingen

Tijdens de tests zijn de voorgestelde wijzigingen van het MCAS-systeem uitgebreid onder de loep genomen. “Hoewel de voltooiing van de vluchten een belangrijke mijlpaal is, blijven er een aantal kerntaken over, waaronder het evalueren van de gegevens die tijdens deze vluchten zijn verzameld. De Federal Aviation Administration volgt een doelbewust proces en zal de tijd nemen om het werk van Boeing grondig te evalueren”, aldus de FAA.

Terugkeer

Als alle vervolgstappen goed verlopen, dan kan het toestel voor het einde van het jaar nog terugkeren naar de lucht. Aan het einde van alle tests en evaluaties neemt Stephen Dickson, het hoofd van de FAA, zelf plaats in het toestel. Eerder zei hij nog dat hij er zeker van wil zijn dat hij zijn gezin zonder enige twijfel aan boord zou zetten voordat de terugkeer naar de lucht wordt goedgekeurd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button