AirlinesCoronaCorona impact passagiersFrequente reizigerOverig nieuwsVeiligheid

Maatregelen Qatar Airways strenger: plastic gelaatsscherm én mondkapje

Qatar Airways heeft de maatregelen omtrent het coronavirus aangescherpt. Er moet niet langer alleen een mondkapje worden gedragen, maar daaroverheen moet ook nog een plastic gelaatsscherm worden aangetrokken. Dit geldt voor zowel personeel als passagiers.

Gelaatsscherm

Het wegwerp-gelaatsscherm is beschikbaar in twee maten, een voor volwassenen en een voor kinderen. Op de gezichtsschermen van de kinderen zijn de Oryx Kids Club-mascottes van de luchtvaartmaatschappij te zien als onderdeel van hun ontwerp. Passagiers die reizen vanaf Hamad International Airport (HIA) zullen hun gelaatsschermen ontvangen bij de incheckbalies, terwijl op andere bestemmingen de gelaatsschermen zullen worden uitgedeeld aan de gate.

Desinfectie

Aan boord krijgen alle passagiers van Qatar Airways een gratis extra beschermende set. Daarin zit een chirurgisch mondkapje voor eenmalig gebruik, grote poedervrije wegwerphandschoenen en een handdesinfectiegel op alcoholbasis. Business Class-klanten krijgen ook een extra 75 ml gel voor desinfecterende gel.

Vlucht

Verder zal het personeel als aanvulling (wegwerp) beschermende jassen dragen, een veiligheidsbril en handschoenen. Passagiers moeten het gelaatsmasker tijdens de hele vlucht dragen en tijdens het in- en uitstappen, tenzij ze hun maaltijden of dranken geserveerd krijgen. Business class passagiers mogen tijdens de vlucht naar eigen inzicht het gelaatsscherm en het mondkapje dragen, omdat zij meer persoonlijke ruimte hebben, aldus de maatschappij.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close