AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessional

Ryanair-piloten stemmen in met salarisverlaging

De Britse piloten van Ryanair hebben ingestemd met een loonsverlaging van twintig procent, zo meldt pilotenvakbond Balpa. 96 procent stemde in met het voorstel.

Banen

Eerder dreigde Ryanair-topman Michael O’Leary nog 3500 banen te laten verdwijnen als er geen akkoord zou komen over een loonsverlaging. In mei had Ryanair al aangekondigd dat er 330 pilotenbanen in het Verenigd Koninkrijk op het spel stonden, waarvan zeventig vanwege mogelijke sluitingen van vier bases: Leeds Bradford, Prestwick, Bournemouth en Southend.

Kostenbesparing

Na intensieve onderhandelingen tussen Balpa en Ryanair is er een pakket voor kostenbesparing samengesteld. Piloten aanvaarden twintig procent minder salaris waarmee volgens de vakbond 260 banen veilig zijn gesteld. Het salaris moet de komende vier jaar geleidelijk weer worden hersteld tot honderd procent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close