AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

ATR schrapt 204 banen

ATR wil 204 banen schrappen, waarvan 186 in Frankrijk. Vanwege de coronasituatie wordt de productie de komende jaren verlaagd. Tegen het najaar moeten er overeenkomsten worden gesloten met de vakbonden.

Crisis

Ondanks de staatssteun die het bedrijf heeft gekregen voelt de bouwer zich genoodzaakt om met minder personeel uit de coronacrisis te komen. Ook worden er verdere kostenbesparingen genomen. ATR verwacht dat het herstel van de crisis sneller zal gaan in het regionale marktsegment, maar desondanks zal het nog enige tijd duren voordat de vraag weer is toegenomen.

Vraag

“Wij denken dat de vraag in de regionale luchtvaart zich op termijn zal herstellen. Echter, met de beperkingen op reizen, de natuurlijke angst van mensen om hun vakantie of zakenreis te hervatten, en de onzekerheid om een ​​definitieve manier te vinden om dit virus te verslaan, zal het herstel niet snel zijn. Ondertussen zullen we er alles aan doen om ATR-teamleden te ondersteunen en ervoor te zorgen dat waar mogelijk het personeelsbestand op vrijwillige basis wordt teruggebracht”, aldus Stefano Bortoli, CEO van ATR.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close