fbpx
BoeingNieuwsVliegtuigen

‘Boeing stopt met productie 747’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stopt met de productie van de iconische 747, zo meldt persbureau Bloomberg. Het laatste toestel moet over twee jaar worden gebouwd.

Aankondiging

Officieel heeft Boeing nog niets aangekondigd over het stopzetten van de productielijn van de 747. Bloomberg meldt dat het beëindigen van de productie kan worden afgeleid uit bepaalde verwoordingen in verschillende stukken van de vliegtuigbouwer.

Populariteit

De laatste versie van de 747, de -8, is geen verkoopsucces geweest. Air China, Korean Air en Lufthansa zijn de enige maatschappijen die met de passagiers variant van het toestel vliegen. Als vrachttoestel was de 747-8 populairder. In totaal zijn er 47 passagiers varianten besteld en 106 vracht varianten.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button