BoeingBoeing 747IndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing stopt met productie 747’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stopt met de productie van de iconische 747, zo meldt persbureau Bloomberg. Het laatste toestel moet over twee jaar worden gebouwd.

Aankondiging

Officieel heeft Boeing nog niets aangekondigd over het stopzetten van de productielijn van de 747. Bloomberg meldt dat het beëindigen van de productie kan worden afgeleid uit bepaalde verwoordingen in verschillende stukken van de vliegtuigbouwer.

Populariteit

De laatste versie van de 747, de -8, is geen verkoopsucces geweest. Air China, Korean Air en Lufthansa zijn de enige maatschappijen die met de passagiers variant van het toestel vliegen. Als vrachttoestel was de 747-8 populairder. In totaal zijn er 47 passagiers varianten besteld en 106 vracht varianten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close