Groningen AirportNieuwsNL nieuwsVideoVideo opmerkelijk

Boeren blokkeren luchthaven Groningen met protest | Video

Protesterende boeren hebben afgelopen donderdag de luchthaven van Groningen geblokkeerd met tractoren. Ook zijn verschillende boeren de landingsbaan van de luchthaven opgereden.

Aangifte

Groningen Airport Eelde heeft aangegeven aangifte te willen doen tegen de boeren vanwege vernielingen. De sfeer bij het protest zou gemoedelijk zijn geweest. De boeren konden protesteren bij het voorplein van de luchthaven. De politie leidde de boeren weg bij de start- en landingsbaan van de luchthaven. Ongeveer 20 boeren zijn toch de baan opgereden.

Schade

Op de luchthaven zouden verschillende hekken zijn geforceerd en zouden landingslampen zijn vernield. De schade kon snel worden hersteld en de luchthaven kon vrijdagochtend weer open.

Risico

Het betreden van de landingsbaan was niet zonder risico. Alhoewel de luchthaven om 23:00 uur sluit voor commerciële vluchten kan deze nog wel worden gebruikt door onder andere traumahelikopters en vluchten die donororganen vervoeren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close