fbpx
Groningen AirportNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVideo

Boeren blokkeren luchthaven Groningen met protest | Video

Protesterende boeren hebben afgelopen donderdag de luchthaven van Groningen geblokkeerd met tractoren. Ook zijn verschillende boeren de landingsbaan van de luchthaven opgereden.

Aangifte

Groningen Airport Eelde heeft aangegeven aangifte te willen doen tegen de boeren vanwege vernielingen. De sfeer bij het protest zou gemoedelijk zijn geweest. De boeren konden protesteren bij het voorplein van de luchthaven. De politie leidde de boeren weg bij de start- en landingsbaan van de luchthaven. Ongeveer 20 boeren zijn toch de baan opgereden.

Schade

Op de luchthaven zouden verschillende hekken zijn geforceerd en zouden landingslampen zijn vernield. De schade kon snel worden hersteld en de luchthaven kon vrijdagochtend weer open.

Risico

Het betreden van de landingsbaan was niet zonder risico. Alhoewel de luchthaven om 23:00 uur sluit voor commerciële vluchten kan deze nog wel worden gebruikt door onder andere traumahelikopters en vluchten die donororganen vervoeren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button